Panfueppel -







Svar på tal



Hej hej Rebecca10! :)
Jag skall göra mitt bästa för att svara på frågorna! (Lät din mail vara kvar för jag har sett den på din blogg)

1. Spåra vet ja inte riktigt, men man kan kolla vart datorn finns via nån sida. Googlar man på "ip-adress" typ så brukar det alltid komma upp nån sida med texten "Spåra ip-adress" eller liknande.
Men om man får typ nån elak kommentar eller något i chatten brukar ja kolla upp dem två ställena och gämföra ip adresserna. Oftast har ju den elaka pandan skrivit något förut. ;)
Ip adresser hittar man under kommentarerna, när man är inloggad på bloggen alltså.

2. Jag gör mina egna designer i stilmallen på min testblogg. Jag vet ingen annan bra sida man kan göra det på, dessutom skulle jag inte klara av att göra en design från början! Måste ha en mall. Därför är det jättebra att ha en testblogg, för då ser inte ni läsare när jag gör fel ellr liknande.
När jag gör designer så ändar jag bara på färger ock koder i stil- och kodmallar. Jag har gjort det så mycket så nu börjar jag veta vad som är vad och hur jag skall ändra för att få det som jag vill. :) Men det kräver mycket övning!
(Jag blev intresserad av design för ca 2 år sen när en kompis startade blogg)

3. Bilderna på sidan får jag såhär:
Först gör jag bilden i photoshop (såklart funkar det i vilket bildredigerings program som hällst, men jag råkar ha photoshop) och sen laggar jag upp den på bloggen som vanligt, så som när man laddar upp en header i princip. Man måste kopiera bildens url, alltså dedär som börjar med http://
Skall man ha den i menyn (på sidan) så skall man gå in på kodmallar och söka upp <div class= "navheader">
Under det kommer "Senaste inläggen" osv osv. Det är inte såå svårt att få in den på rätt ställe, men man får tsta sej fram.
Koden man skall ha för att få in en bild ser ut såhär: <img src= "http://BILDENSURL">
Vill man ha en bildlänk (så att när man klickar på bilden kommer man till en länk) så skall det vara såhär: <a href="http://LÄNKEN"><img src="http://BILDENSURL" border="0"></a>

4. Jag tycker att "Orange city" är den lättaste stilmallen, så jag brukar köra med den som grund. Hittar lixom mest på den.
Dock verkar det som att alla (alla, haha inte riktigt. Några kanske) panfubloggar kör på mallen "Flower" men ja fattar inte hur dem fattar något av den! :o Hehe, men smaken är som baken! ;)


Tack va glad ja blir! :)
Jo, dedär med att alla kan ta designen är ju som det är. Men jag vill ju hjälpa alla och inte bara en sådär. Alltså klart ja vill hjälpa dendär ena också, men det är ju lättare för mej att göra en design som alla får ta och ha än att ag börjar laga en design till var och en. ;)
Men jag förstår dej och det finns säkert många som tänker så. Jag kommer ju att fylla på med designer så ofta ja kan så så småning om kommer det nog räcka designer till allihopa! :)

Hmm, konstigt :o Vet inte alls hur jag skall göra för att få det att slita. Det är nämligen inte så på min dator. :/
Hoppas att du kanske står ut, du kan ju försöka uppdatera sidan när det blir så. Men jag har verkligen ingen aning om vad jag skall göra åt saken. :s

Hoppas svaren var så bra som du önskat! :)
Ha de bra!

Kommentarer
Postat av: Rebecca10 ♥

Tack så mycket. Och oj vad mycket tid det måste ha tagit! Förresten, kollla in din mejl nu... :)

2010-11-20 @ 13:57:56
URL: http://rebeccatio.blogg.se/
Postat av: Lizzie_123

Vill nån blogga med mig på bloggen: http://pandornaipanfu.blogg.se/ elr



<a href="http://pandornaipanfu.blogg.se">HÄR</a>

2010-11-21 @ 11:54:23
URL: http://ponysblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback